Profilering med bobleplast

Materiale og trykk som høyner status og kundeopplevelse.

Bobleplast er et materiale med unike egenskaper og god formbarhet. Det består av luftfylte celler av polystyren (EPS) eller polypropylen (EPP) som framstilles i ulik hardhet avhengig av bruksområde. 

Dempende og fjærende egenskaper

Som støtbeskyttelse er bobleplasten uovertruffen, først og fremst på grunn av sine dempende og fjærende egenskaper. Ved eventuelle støt opptas bevegelsesenergien – på samme måte som deformasjonssonene i en trafikksikker bil. 

Lav vekt og enkel innpakning bidrar også til god emballasjeøkonomi. Samtidig som en bobleplastbeskyttelse mange ganger høyner statusen til det innpakkede produktet. 

Man kan på ulike måter utstyre bobleplasten med trykk, enten ved å utstyre formverktøyet med trykket i forbindelse med verktøyproduksjonen, alternativt utstyre eksisterende verktøy med trykkplater.


EPS

EPS, ekspandert polystyren, består av små kuler som smeltes sammen under varme og trykk. EPS har god isoleringsevne i og med at den består av 98 prosent innelukket luft. Den har også høy fuktbestandighet og gir derfor god beskyttelse mot kulde, vind, fukt og mugg.

EPP

EPP er ekspandert polypropylen. Råmaterialet for EPP er polypropylengranulat. EPP har meget god støtopptaksevne, god varmebestandighet, god isoleringsevne i tillegg til at den er resistent mot de fleste kjemikalier. Disse unike egenskapene gjør at det finnes mange ulike bruksområder for EPP så som ulike typer av retursystemer, emballasje til instrumenter, kameraer, tekniske isoleringer, bilkomponenter, nakkestøtter m.m.

XPS

XPS, ekstrudert polystyren, er et jevnere materiale enn bobleplast av EPS-typen. Den veier mer, tåler høyere trykkbelastning og gir en enda bedre beskyttelse mot fukt og frost.


Markedets bedste kassesortiment af bølgepap

BoxonDirect.no er emballasjehuset på nett med alt innen emballasje og pakker. Hos oss finner du nesten 2000 aktuelle produkter