light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjenester
Kunder
Kunnskap
Bærekraft
Kontakt

Etiketter innen Industri

Næringsmiddelindustrien

Behov

Næringsmidler må merkes med korrekt innhold og best før-dato. Regler om hvordan næringsmidler skal merkes oppdateres regelmessig, og Mattilsynet kontrollerer at merkingen er korrekt. Pakkelinjene må håndtere ulike produkter, og omstillingene må kunne skje raskt. Mange næringsmidler oppbevares dessuten i kjøleskap eller fryser.

Løsning

For å merke store mengder næringsmidler på en fleksibel og økonomisk måte, er en næringsmiddelgodkjent (Thermo TC) etikett et godt alternativ. En grunnetikett som trykkes hos kunden gjør det enkelt å kjøpe et større volum etiketter. På den måten unngår kunden å kassere feilmerkede etiketter, og det blir dessuten enkelt å bytte type. Et hotmelt lim fester godt på de fleste overflater og fungerer utmerket på frosne, kjølte eller romtempererte produkter.

Linje

Bryggerier

Behov

De siste årene har mikrobryggerier raskt økt i antall. I den tette konkurransesituasjonen som råder er det en utfordring å finne sitt eget uttrykk på produktene. Alle typer effekter, visuelle og taktile, er interessante. Etikettene skal dessuten kunne påføres maskinelt på fuktige flasker eller bokser. Mange bryggerier leier inn en mobil tappetjeneste, noe som gjør at leveringssikkerheten er viktig.

Løsning

Etter en rekke tester hos kunden har vi sett at et syntetisk materiale med akrylatlim (hotmelt-lim) fester seg best på våte flasker og bokser. Vi kan legge til flere effektfulle alternativer som for eksempel digital sølv-/ metallic-farge, holografisk materiale og soft touch-laminat. Les mer om det her.

Linje

Kjemisk industri

Behov

Kjemiprodusenter som håndterer farlige stoffer, er styrt av EU-forordninger (CLP og EG) og globale modellregler (FNs UN-system) med tanke på merking. Merkingen må kanskje tåle etsende væsker eller emigrerende innhold. Det finnes regler for minste tillatte størrelse på piktogrammer og på etikettens mål.

Løsning

Ofte inneholder etikettene en eller annen form for advarselstekst, og må være lesbare i en lengre periode. Det kan være nødvendig med duoetiketter for å få plass til flere språk. Løsningen kan være et beskyttende laminat med etsende folie. Alt handler om hva etiketten skal festes på og hva den skal utsettes for.

Linje

Kosmetikkindustrien

Behov

Skjønnhetsprodukter og kosmetikk produseres ofte i eksklusiv emballasje, og det er viktig hvordan varemerket gjengis. Alle typer eksklusive effekter er interessante. Emballasjen skal også se bra ut etter en tids bruk og skal kanskje oppbevares og brukes i et fuktig miljø.   

Løsning

Hva slags miljø skjønnhetsproduktet skal brukes i er avgjørende for materialvalget på etiketten. Et feilaktig materialvalg kan for eksempel få etiketten til å slippe i kantene i et fuktig miljø. Cold foil (kald foliering) kan virkelig øke produktets design, og transparente materialer gjør det mulig å skape effekter som «sandwichtrykk» eller «no label look». 

loading symbol