light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjenester
Kunder
Kunnskap
Bærekraft
Kontakt

Hva bør du tenke på når du velger en etikett til produktet ditt

Når du skal velge en etikett til produktet ditt, er det viktig å vurdere en rekke faktorer. Etiketten kan påvirke kundens kjøpsbeslutning, bidra til å bygge merkevareidentitet og sikre at produktet oppfyller alle juridiske krav. Siden en etikett spiller en avgjørende rolle i å kommunisere viktig informasjon om produktet, er det viktig å vurdere følgende:
Sjampo- og såpeetiketter
Tom rad

1. Formålet med etiketten

Før du skal velge etikett, bør du tenke på hvilket formål etiketten har. Et merke kan ha flere funksjoner der det for eksempel skal gi informasjon om produktets innhold, bruk, ingredienser, opprinnelsesland, miljøpåvirkning eller bærekraftstiltak. Etiketter kan også hjelpe deg med å bygge merkevaren din og bidra til å skape en forbindelse mellom produktet og forbrukeren. Når du designer eller velger etikett, er det viktig å huske på disse aspektene.

2. Hvilket materiale skal etiketten sitte på?

For å sikre at etiketten ser bra ut på emballasjen og festes riktig, må du ta hensyn til materialet i produktet. Ulike materialer krever forskjellige typer lim og etikettpapir for å gi de beste resultatene. Det er viktig å vurdere hva slags materiale emballasjen er laget av, for eksempel plast, glass, metall, papir eller papp? Velg deretter en etikett som er kompatibel med materialet.

Tom rad

3. Holdbarhet - Hva skal merket utsettes for?

Et annet viktig aspekt å vurdere er holdbarheten til etiketten, siden det påvirkes av hva slags type miljø og forhold som etiketten tåler. Hvilken temperatur, fuktighetsnivå og mekanisk påvirkning etiketten kan bli utsatt for under transport, lagring og bruk. For å sikre at den tåler disse forholdene, er det viktig å velge riktig etterbehandlingslag og lim.

4. Format - Størrelse og form?

Størrelse og form er avgjørende for å skape et visuelt tiltalende og informativt utseende for etiketten. Hvor mye informasjon trenger du å inkludere på etiketten og hvordan passer dette med overflaten av emballasjen. Vurder også hvordan formen på etiketten påvirker estetikk og eksperimentere med uvanlige former eller utskjæringer for å skape et unikt design som vil være minneverdig for forbrukeren.

Tom rad

5. Applisering - Før eller etter fylling av emballasjen?

Til slutt må du vurdere når etiketten skal påføres. Hvis etiketten påføres før du fyller pakken, er det viktig at den tåler støt og temperaturendringer som kan oppstå under pakkeprosessen. Hvis du i stedet påfører etiketten etter at pakken er fylt, er det viktig å sikre at etiketten fester seg ordentlig til tross for ujevnheter eller rester som kan oppstå på overflaten av pakken. Det er viktig i begge tilfeller å velge riktig lim og etikettmateriale, da dette må matche produktet og emballasjeprosessen.

Tom rad

Oppsummert er det av stor betydning å velge riktig etikett for produktet ditt. Det er avgjørende å være sikker på at den oppfyller sitt formål og gir et attraktivt og profesjonelt utseende.

Ved å nøye vurdere etikettens formål, valg av materialer, holdbarhet, format og brukstid, kan du lage en etikett som oppfyller alle krav og forsterker merkevarens budskap. Husk også at en godt utformet etikett ikke bare gir viktig informasjon til forbrukeren, men den  bidrar også  til å skape en positiv kundeopplevelse, noe som kan føre til økt salg.

 

Kontakt oss
Standard etiketter
Linje
loading symbol