light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjenester
Kunder
Kunnskap
Bærekraft
Kontakt

Forstå FSC® og hvorfor det er viktig for din bedrift

FSC-merking er vanlig blant produkter vi daglig bruker, som møbler og ikke minst emballasje og forpakninger.

FSC-sertifisering er avgjørende for å fremme bærekraftig skogbruk. Den bekrefter at skogene blir håndtert på en måte som tar hensyn til miljøet, sosiale behov og økonomisk bærekraft. Produkter som bærer FSC-merket gir forbrukerne tillit til at deres kjøp støtter bevaring av skoger og fremmer bærekraftig utvikling.

Hva er FSC?

FSC står for Forest Stewardship Council® og er en uavhengig organisasjon som jobber for å fremme ansvarlig skogbruk og opprettholde balansen mellom miljømessige, sosiale og økonomiske aspekter av skogbruket. Organisasjonen ble grunnlagt i Toronto i 1993 og har gjennom årene vokst til å bli verdens mest utbredte sertifiseringssystem. Tusenvis av bedrifter over hele verden bruker i dag FSC-sertifiseringen.

Linje
Tom rad
Ulike FSC-sertifiseringer

Hvilke FSC-merkinger finnes?

For å lette forbrukerne tilbyr FSC forskjellige merkinger som indikerer ulike aspekter av bærekraftig skogbruk.

  1. FSC 100%: Produkter som bærer FSC 100%-merkingen, er laget utelukkende av materiale fra skoger som er FSC-sertifisert. Dette betyr at råmaterialet er hentet fra skogbruk som oppfyller strenge krav til miljømessig, sosial og økonomisk bærekraft i henhold til FSCs standarder.

  2. FSC Mix: Produkter som bærer FSC Mix-merkingen, er laget av en kombinasjon av materiale fra FSC-sertifiserte skoger, resirkulert materiale og/eller materiale som er FSC-kontrollert. Dette gir forbrukerne mulighet til å velge produkter som både fremmer bærekraftig skogbruk og gjenbruk av ressurser.

  3. FSC Recycled: Produkter som har FSC Recycled-merkingen, er laget av 100% resirkulert materiale. Denne merkingen viser tydelig at produktet bidrar til å redusere behovet for å ta nye ressurser fra naturen og fremmer en sirkulær økonomi.

 

Linje

Hvorfor bør du velge FSC-sertifiserte produkter?

Sertifiseringen betyr at produktene kommer fra skoger som forvaltes på en måte som tar hensyn til naturen og samfunnet. Ved å velge FSC-sertifiserte produkter, hjelper du til med å redusere avskoging, sikre gode arbeidsforhold, bevare ulike dyre- og plantearter samt beskytte urfolkets rettigheter.

Å velge å jobbe med og kjøpe FSC-sertifiserte produkter som bedrift er mer enn bare et bærekraftig valg, det er en investering i bedriftens rykte og fremtid. Flere kunder etterspør bærekraftige alternativer, og å velge FSC-sertifiserte produkter viser bedriftens engasjement for miljø og sosialt ansvar.

Hvordan jobber vi hos Boxon med FSC-sertifisering?

Vi jobber kontinuerlig med å oppdatere vårt sortiment til mer bærekraftige alternativer. Vi tilbyr produkter innen FSC Mix og FSC Recycled-merking*. Merkingen viser om et produkt kommer fra FSC-sertifisert skogbruk og om det er laget av en blanding av flere råmaterialer eller av resirkulert materiale.

Vi er glade for at 62% av all vår omsetning kommer fra produkter som er FSC-sertifiserte. Vårt mål er å nå opp til 75% innen utgangen av 2024. For øyeblikket er 80% av våre Boxon-kontorer over hele verden FSC-sertifiserte. Vi jobber mot at alle kontorer blir sertifisert i nær fremtid.

En stor del (69% for øyeblikket) av våre forhandlere av fiberbaserte produkter er også FSC-sertifiserte.

*Boxon Lisens kode FSC-C176813

FSC-sertifisert emballasje
Tom rad

Oppsummering

Valget av FSC-sertifiserte produkter er i siste instans en "vinn-vinn" situasjon for bedrifter, kunder og miljøet. Ved å investere i bærekraftige alternativer kan bedrifter styrke sitt varemerke og gjøre en positiv forskjell for planeten.

 

Kontakt oss
Våre emballasjeløsninger
Tom rad
Linje
Tom rad
loading symbol