light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjenester
Kunder
Kunnskap
Bærekraft
Kontakt

Fefcoguiden

Fefco-koder er et standardisert system som brukes internasjonalt for å identifisere og klassifisere ulike typer design av bølgepappemballasje.

Ta del i vår guide hvor vi har laget en enkel oversikt over forskjellige bølgepappkonstruksjoner. Last ned guiden her.

Fakta om bølgepapp

Bølgepapp er et av de mest brukte emballasjematerialene på markedet i dag, takket være dens allsidighet og kostnadseffektivitet. Den brede bruken av bølgepapp skyldes dens styrke, holdbarhet og fleksibilitet. Med den nyeste utviklingen innen trykkteknikk er det dessuten mulig å lage attraktive og fargerike emballasjer, inkludert firefargetrykk, som kan bidra til å styrke en merkevares visuelle identitet.

 

Tom rad

Sjaktelesker er den vanligste typen bølgepappemballasje. De produseres i en maskin som trykker, bretter, slisser og limer bølgepappen til ferdige esker.

Stansede esker er en annen populær type bølgepappemballasje, spesielt når det kreves større presisjon og spesialtilpasning. Eskene stanses i plan- eller rotasjonsstans.

Returfiberbasert bølgepapp brukes stadig oftere ved eskeproduksjon. Returfiberliner (testliner) og returfiberfluting lages av resirkulert papir, noe som gjør det til et bedre alternativ miljømessig. Bølgepapp av returfiber er imidlertid generelt sett svakere enn bølgepapp av nyfiber.

Tekniske egenskaper

Bølgepappens evne til å bøye seg måles i bøyestivhet. Graden av bøyestivhet avgjøres hovedsakelig av bølgepappens plansjikt.

Kantstyrken avgjør evnen til å stable esker og er viktig å beregne når gods skal lagres eller transporteres oppå hverandre.

Sprengstyrken måler bølgepappens sammenhengende evne. Dette er spesielt viktig når innholdet i emballasjen utøver trykk på veggene.

Målet på planstyrken viser bølgepappens formstabilitet og dens evne til å dempe trykk.

Linje
Tom rad
loading symbol