light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.4/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.4/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjenester
Kunder
Kunnskap
Bærekraft
Kontakt

CO2e-beregning av produkter

En CO2e produktkalkulator utviklet og verifisert av MyClimate, er et av hovedverktøyene for å kartlegge utslipp knyttet til produktene våre. Vi har implementert CO2e-beregningen på utvalgte produkter, og vi vil dekke 85 % av omsetningen i begynnelsen av 2023.

Den angitte verdien for hvert produkt angir omtrentlig utslipp per enhet i gram karbondioksidekvivalenter. Vi vil understreke at denne verdien skal ses på som en referanseverdi hvis primære formål er å gjøre det lettere å sammenligne produktene vi tilbyr.

 

Linje

Hva er CO2e?

Den angitte verdien på respektive artikkel i Boxons sortiment viser det omtrentlige utslippet per enhet i gram karbondioksidekvivalenter, forkortet «CO2e». CO2e måler utslippene av drivhusgasser. Ulike drivhusgasser bidrar i ulik grad til drivhuseffekten. Med begrepet CO2e får man et felles mål for alle ulike utslipp av drivhusgasser og deres innvirkning på klimaet.

Hvorfor rapporterer vi CO2e per artikkel?

Vi ønsker å gi kundene våre muligheten til å ta bevisste valg. CO2e per artikkel gir en referanseverdi hvis fremste formål er å lette sammenligningen mellom de produktene vi tilbyr. Det er viktig å være klar over at CO2e bare er én av flere miljøparametere når man evaluerer et produkt. Andre hensyn som må tas er for eksempel hvorvidt emballasjen kan gjenvinnes på en effektiv måte, eller om det er fare for at emballasjen havner i naturen.

Hvordan har vi beregnet CO2e per artikkel?

Vår metode for å måle CO2e dekker hele «produktlivssyklusen» fra råvare til «product end of life». Metoden er godkjent av den uavhengige organisasjonen MyClimate, og vi bruker CO2e-verdier fra upartiske kilder som stiftelser, universiteter, europeiske emballasjenettverk og fra leverandører som er i forkant når det gjelder CO2e-beregning.

I dag finnes det ikke en enhetlig metode for hvordan CO2e-beregning av produkter gjøres, noe som gjør at CO2e for likeverdige produkter kan variere mellom ulike bedrifter. Å beregne utslipp er en veldig komplisert prosess, ettersom det involverer mange forløp og mange ulike aktører som bruker ulike metoder. Derfor har vi utviklet en unik metode for alle materialer ut fra relevante material- og logistikkparametere, som i sin tur er verifisert av MyClimate.

En sammenligning av produkter bør alltid gjøres med samme metode, og vi anbefaler naturligvis å bruke vår modell for best mulig resultat.

imagey1dra.png 

Hvorfor mangler noen artikler CO2e, og hvorfor endres visse verdier?

Med denne metoden kan vi måle CO2e på over 80 % av produktene våre. Å definere de riktige parameterne for hvert materiale tar tid, og noen produkter laget av blandede materialer er spesielt utfordrende. Vi fortsetter å utvikle og til slutt justere parameterne for alltid å dekke flere produkter med høyere presisjon.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om hvordan du kan gjøre et bærekraftig valg.

 

Linje
Tom rad
loading symbol