light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi tilbyr
Kundecase
Bærekraft
Service & Support
Om oss

Papir eller plast som fyllmaterial?

Det er viktig å vurdere hvilket materiale du skal bruke i fyllmaterialet ditt!

Det er en rekke forskjellige faktorer du bør vurdere før du velger et fyllmateriale for produktet eller emballasjen. Et grunnleggende valg i denne beslutningen er om du skal bruke plast eller papir.

I dette innlegget vil vi utforske og gå gjennom noen viktige aspekter som du bør vurdere før du tar en beslutning.

Linje

Infrastruktur for resirkulering

Resirkulering er en viktig del av å redusere avfall og miljøpåvirkning. En viktig del av valg av fyllmasse er derfor å sikre at det er tilgjengelig infrastruktur på plass for gjenvinning. Finn ut hvilken resirkulering du har tilgjengelig for plast og/eller papir.

Hva er gjenvinningsgraden?

Papir har en høyere resirkuleringsgrad hvis vi sammenligner de to forskjellige materialene. Det betyr at en større andel av papirproduktene gjenvinnes sammenlignet med plastprodukter. Når det er sagt, er det fordeler og ulemper med begge materialene, så det viktigste er at materialet kan resirkuleres og at det finnes måter å gjøre det effektivt på.

Linje

Viktig å huske på

Når du velger hvilken type fyllmateriale som skal brukes, er det viktig å tenke på hva du skal pakke og hvilket miljø materialet skal brukes i.

Nøkkelfaktor å vurdere:

Produktsikkerhet: Ulike produkter krever forskjellige nivåer av beskyttelse, og det kan være at bare ett av materialene kan tilby den beskyttelsen du ønsker. Hvis du for eksempel trenger et fyllmateriale som beskytter produktene dine mot fuktighet, trenger du et materiale som er vanntett, og da kan plast være det beste alternativet.

Transport: Et viktig aspekt er også transporten av produktet ditt, da materialet du velger kan hjelpe deg med å redusere transportkostnadene. Plast er ofte lettere enn papir, og avhengig av hvor langt du skal sende produktet ditt, kan dette være en viktig faktor.

Bærekraftperspektiv: Papir kan være et mer bærekraftig alternativ hvis du ønsker at produktet og emballasjen skal være et så godt alternativ som mulig. Det er mange som tar til orde for papir da det er et fornybart materiale.

Linje

Konklusjon:

Å velge om du vil bruke plast eller papir i fyllmaterialet ditt er en viktig beslutning som bør analyseres nøye for å se hvilket materiale som passer deg best. Det er mange aspekter å vurdere, så vel som fordeler og ulemper med begge materialene.

Du bør gjennomgå de forskjellige faktorene for deretter å kunne bestemme hvilket som er det beste alternativet for akkurat din bedrift.

Uansett hvilket materiale du velger å bruke, er det av stor betydning at du bruker det på en ansvarlig måte.

 

Tilbake til bloggen
Tom rad
Linje
loading symbol