, Bærekraftige produkter - Boxon
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Bærekraftige produkter og tjenester

Vi håndterer ressurser med stor respekt og tilbyr i dag en rekke bærekraftige emballasjeløsninger. Alle produktene er tilgjengelige som standard, men kan også tilpasses og produseres som designemballasje.

Vi legger stor vekt på ansvarlig skogforvaltning, noe som du for eksempel kan se fra FSC-merket på våre bølgepappprodukter. I noen av plastproduktene våre bruker vi allerede fornybare råvarer i produksjonen, for eksempel grønn PE laget av sukkerrør, som kan resirkuleres uten å slippe ut skadelige stoffer. Vi tilbyr også emballasje laget av resirkulert PET og bidrar dermed til å forhindre forurensning av havet i Indonesia. Der hvor CO2-utslipp ikke kan unngås helt i produksjonen, prøver vi å kompensere for det. Derfor tilbyr vi deg klimanøytral emballasje, slik at aktivt kan støtte et klimabeskyttelsesprosjekt i Tanzania sammen med oss.

LDPE

LDPE er en forkortelse for Low Density Polyethylen og har lav tetthet. Det er derfor LDPE har en viss formbarhet. Dette gjør LDPE ideell til produkter som bæreposer, strekkfilm og belegg på melkekartonger osv. LDPE kan resirkuleres.

Grønn PE

Grønn PE har de samme egenskapene som LDPE, og det ser helt likt ut. Den eneste forskjellen er at det er laget av fornybare råvarer. Grønn PE fra Boxon produseres av sukkerrør. Grønn PE kan resirkuleres. Den er 100 % CO2-nøytral og kan resirkuleres tilbake til PE eller forbrennes og gjøres om til biodrivstoff. Når grønn PE brennes, frigjøres ikke ytterligere CO2 i atmosfæren på grunn av dens opprinnelse.

Komposterbare materialer

Komposterbare materialer har lignende egenskaper som LDPE og grønn PE og er laget av fornybare råvarer. Den kan produseres av mange forskjellige kilder som sukkerrør, mais, osv. Siden det ikke er plast, kan det ikke resirkuleres sammen med plast. I stedet for å resirkulere, kan det komposteres.

Les mer

EcoLabel

I vår produksjon i Borås kan vi nå tilby etiketter på fossilfri PP.

Resirkulerte PET

Boxon ønsker å redusere miljøpåvirkningen av plastemballasje.

FSC-sertifiserte produkter

Med FSC-sertifiserte produkter yter du og kundene dine et viktig bidrag til bærekraftig skogsforvaltning.