Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Bærekraftige produkter og materialer

Alternativ til den tradisjonelle plastposen

Med tanke på den kontroversielle eksistensen av plastposen, oppstår behovet for alternativer. Boxon tilbyr nå en rekke alternativer når det gjelder materialer. Våre grønnere alternativer til vanlig plast er både grønn PE og komposterbare materialer.

LDPE

LDPE er en forkortelse for Low Density Polyethylen og har lav tetthet. Det er derfor LDPE har en viss formbarhet. Dette gjør LDPE ideell til produkter som bæreposer, strekkfilm og belegg på melkekartonger osv. LDPE kan resirkuleres.

Grønn PE

Grønn PE har de samme egenskapene som LDPE, og det ser helt likt ut. Den eneste forskjellen er at det er laget av fornybare råvarer. Grønn PE fra Boxon produseres av sukkerrør. Grønn PE kan resirkuleres. Den er 100 % CO2-nøytral og kan resirkuleres tilbake til PE eller forbrennes og gjøres om til biodrivstoff. Når grønn PE brennes, frigjøres ikke ytterligere CO2 i atmosfæren på grunn av dens opprinnelse.

Miljøvennlige produkter og materialer

Komposterbare materialer

Komposterbare materialer har lignende egenskaper som LDPE og grønn PE og er laget av fornybare råvarer. Den kan produseres av mange forskjellige kilder som sukkerrør, mais, osv. Siden det ikke er plast, kan det ikke resirkuleres sammen med plast. I stedet for å resirkulere, kan det komposteres.

Linje
Miljøvennlig etikett

Fossilfrie PP-etiketter fra FSC-sertifisert produksjon

I vår produksjon i Borås kan vi nå tilby etiketter på fossilfri PP. Etikettmaterialet har samme egenskaper som tidligere, men er produsert på en mer bærekraftig måte. Å utvikle mer bærekraftige emballasjeløsninger er en betydelig del av Boxons strategi og derfor er det utrolig morsomt og viktig at våre etikettkunder nå får være en del av dette. I motsetning til tidligere syntetiske materialer fremstilles dette fra et restprodukt (tallolje) fra papirproduksjon. Prosessen kalles Mass Balance approach og er ISCC-sertifisert. 

Linje
Miljøvennlig strekkfilm

Miljøsmart strekkfilm

Strekkfilmen er basert på tallolje fra restprodukter av furutrær i skandinaviske skoger.

Reduser plastavfall for renere vann

Resirkulerte PET

Boxon ønsker å redusere miljøpåvirkningen av plastemballasje.

FSC sertifisert

FSC-sertifiserte produkter

Med FSC-sertifiserte produkter yter du og kundene dine et viktig bidrag til bærekraftig skogsforvaltning.

Tom rad