light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi tilbyr
Kundecase
Bærekraft
Om oss

Kraft Group

Kraft Group er svensk distributør av velkjente internasjonale varemerker innen hårpleie, hudpleie og makeup. Produktene selges av ledende hudpleiesalonger, dagspa og spahotell. 

case-kraftgroup-logo3.jpg

Johan og Robert Kraft driver sitt fremgangsrike selskap med nøye utvalgte produkter, og med stort engasjement og støtte for kundene. Det er kvalitet hele veien.

Tom rad
Linje

Kundens utfordringer

Med opp imot flere tusen ulike artikler gjelder det å holde orden. Hver vare må merkes med informasjon om hva slags produkt det er og hvordan det skal brukes. Alt i henhold til krav fra legemiddelverket.

Da Boxon kom inn i bildet ble etiketteringen håndtert for hånd, noe som er et tidkrevende arbeid. Med økt krav til merking fant Kraft Group at det var nødvendig å effektivisere opplegget.

Problemstillingen var, foruten det store antallet produkter, artiklenes varierende størrelser og former. I starten av prosjektet ble det antatt at det var behov for 25 ulike etiketter for å dekke behovet, et opplegg som hadde tatt både tid og penger. Ønsket var å redusere antall etiketter og få en mer effektiv løsning.

Linje

Boxons løsning

Trinn én ble å installere en Print & Apply bordskriver og en terminal koblet opp mot forretningssystemet med etikettlayoutprogrammet BarTender. Når produktets EAN-kode skannes, utstyres etiketten med riktig informasjon, som styres fra forretningssystemet med riktig layout.

For å løse problematikken med produktenes varierende former, kom man fram til at en tamp (en plate som fester etiketten) laget av silikon var den beste løsningen. Silikontampen er fleksibel og tilpasses ved produksjon for å kunne håndtere en viss form - slik at produktet kan være rundt, firkantet eller ovalt. 

Ved å bruke en silikontamp ble behovet redusert til 9 etiketter. Videre utvikling av skrifttype og størrelse på tekst gjør at man nå er nede i kun 3(!) etikettstørrelser.

Linje

Løsningen innebærer en betydelig tidsbesparelse. Merkingen avbrytes ikke lenger i samme grad for å bytte etiketter, og man får en jevnere flyt. I tillegg har man bare 3 etiketter å holde styr på, noe som forenkler innkjøpet.

Dick Eriksson, lageransvarlig, er fornøyd og ser store fordeler med dagens løsning. 

quote_37x26.png Silikontampen fungerer over all forventning og har bidratt til å effektivisere merkingen vår markant, sier han.

Frederik Trip, kundeansvarlig i Boxon, er enig: 

quote_37x26.png Det var en stor utfordring med utseendet til de ulike produktene, men vi vet at vi har funnet den rette. Denne løsningen har vekket interesse hos andre kunder og med fasit i hånden kan jeg nå garantere at den fungerer.

Boxon leverer også emballasje til Kraft Group som bølgepappesker, forsegling og produktbeskyttelse. Alt støtdempende materiale lages på stedet, en løsning som er både kostnadseffektiv og miljøvennlig.

 

Kontakt oss
Les flere kundecase
Linje
loading symbol