Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Mediq - et samarbeid om å pleie

Mediqs lange og interessante historie starter i 1899 i Nederland, der flere apotekere gikk sammen og startet et innkjøpskooperativ. Hovedformålet var å beskytte allmennheten mot uautorisert salg av legemidler. Etter ca. 100 år begynte man å kjøpe opp apotek, og på begynnelsen av 2000-tallet hadde selskapet ekspandert til flere land og innen ulike nisjer. 

mediq-logo.jpg

I dag er Mediq en ledende leverandør av helsemateriell og medisinsk utstyr innen helsevesenet i 14 land og har rundt 4000 ansatte. Hovedkontoret ligger fortsatt i Nederland, nærmere bestemt i Utrecht. 

Kundecase Mediq
Linje

Kundens utfordring

Mediq forsyner det skandinaviske markedet med helseprodukter fra sine 5 lokasjoner, 3 i Sverige, en i Danmark og en i Norge.  

Da Mediq sendte ut sin anbudsforespørsel på bølgepapp, ønsket de å finne en felles partner for det skandinaviske markedet. I 2015 inngikk Boxon og Mediq en avtale etter en grundig gjennomført forhandling.  

Linje

Boxons løsning 

Ved å redusere antall eksisterende emballasjeleverandører oppnådde selskapet en mer kostnadseffektiv innkjøpsøkonomi. Leverandøroptimalisering har mange fordeler, for eksempel forbedret kvalitetssikring, økte besparelser og redusert ressursbehov. 

Ved å samle innkjøpene hos Boxon kunne Mediq også få en enklere bestillingsprosess, samt faste leveringsdager for å kunne styre leveringsflyten av emballasjematerialet. Mediq legger inn bestillingene sine direkte på boxon.no og Boxon leverer i henhold til et bestemt tidsstyrt skjema. 

Jimmy Björk, avtaleansvarlig hos Boxon, og Patrik Vilhjalmsson hos Mediq er fornøyd med samarbeidet og ser frem til neste steg.  

quote_37x26.png Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Boxon, sier Patrik Vilhjalmsson i Mediq. 

Linje

Grenseløst samarbeid 

Et potensielt stort besparingsområde var å se om man kan effektivisere den interne flyten, ved å se over pakkeprosessen, pakkestasjoner, med mer. Boxon skal også se nærmere på Mediqs behov for merking, et område som Boxon er spesialister innenfor. 

I Boxon forsøker vi å arbeide grenseløst ved å formidle kunnskap og implementere vellykkede løsninger over landegrensene, men også mellom våre forretningsområder. 

quote_37x26.png Hvis vi ser at vi kan tilføre noe til kunden, er det en selvfølge å arbeide slik. Det gjør det hele mer stimulerende og utfordrende. Vi lærer av hverandre, og det vinner vi alle på til slutt, både vi og kunden, avslutter Jimmy Björk med.