light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjenester
Kunder
Kunnskap
Bærekraft
Kontakt

Velg riktig dobbeltsidig tape

Hva er dobbeltsidig tape?

Tape består av ulike funksjonelle lag. Limlaget kan påføres enten på en eller begge sider av underlaget (for å lage enkelt- eller dobbeltsidig tape). Den typiske strukturen av dobbeltsidig tape er skissert i følgende diagram. Dobbeltsidig tape består av følgende hovedkomponenter:

Strukturen til dobbeltsidig tape: 1) Release liner (silikonbelagt), 2) Lim (lukket side), 3) Primer, 4) Bæremateriale, 5) Primer, 6) Lim (åpen side)

Bæremateriale

Bærematerialet har betydning for de viktigste egenskapene til dobbeltsidig tape. For ru overflater benyttes en tykkere skumtape. Tynnere filmtape kan benyttes hvor det er behov for transparent feste, mens høyytelsestape kan fordele spenninger, takket være dens viskoseelastiske egenskaper.  

Liner

Lineren dekker limet og er et viktig element i forbindelse med påføring og fjerning. Du finner  papir- og filmlinere med en rekke forskjellige funksjoner.

Klæbemiddel

Riktig valg av lim avhenger av hvordan den dobbeltsidige tapen skal brukes: hvilken type overflater og materialer som skal tapes, hvor lenge vedheftingen skal vare, og om det er en innendørs eller utendørs påføring.

Dobbeltsidig tape for forbrukere

Dobbeltsidig tape kan enkelt påføres på baksiden av objekter og er dermed usynlige. Spesielt når du fester dekorative gjenstander eller når du setter opp plakater, er de veldig praktiske. Nå har den bærende ytelsen blitt høy nok til at tapeløsninger er et smart alternativ til spiker og skruer. I stedet for å skade veggen og forårsake smuss, kan du bare bruke en dobbeltsidig tape for å montere gjenstandene dine sikkert.

Dobbeltsidig tape – førstevalget for dekorasjonsprosjekter

Dobbeltsidig tape er en genial oppfinnelse og en velsignelse for alle som liker hobbyarbeid og å dekorere hjemmet sitt. Tidligere var tapestrimlene alltid synlige, noe som kunne ødelegge det visuelle inntrykket. I dag kan du enkelt skjule tapen uten å måtte gi avkall på den normale hefteevnen. Siden den dobbeltsidige tapen i utgangspunktet er usynlig, vil all oppmerksomhet bli trukket mot objektet.

Mange bruksområder og enkel håndtering

Dobbeltsidig tape er ikke bare egnet for kreative prosjekter, men også for dagligdagse oppgaver, for eksempel å sette opp plakater og postkort eller klistremerker. Du kan også finne spesialiserte produkter, blant annet en speilklebende tape og spesielt kraftig tape for å feste tepper, husnumre eller avisrør. De dobbeltsidige tapene kan enkelt brukes og – i motsetning til andre monteringsmetoder – ikke forårsake skade på overflaten.

Dobbeltsidig tape med høy ytelse tåler ekstreme klimaforhold.

I mange bransjer er dobbeltsidig tape en viktig festeløsning. De brukes i biler eller elektroniske enheter for å holde deler på plass i hele produktets levetid. Mikrofoner, høyttalere, skjermer og kameraer er for eksempel festet med tape i mobiltelefoner. Tosidig tape brukes også i husholdningsapparater som ovner, kjøleskap og klimaanlegg, samt bygnings- og konstruksjonskomponenter som fasadeelementer, vinduer og dører, skillevegger i glass, heiser, møbler, etc. Innenfor disse områdene oppfyller dobbeltsidig tape mange oppgaver. Tapen tilbyr ikke bare høy, langvarig bindingskraft. Avhengig av tapens spesifikke egenskaper, kan den fordele spenninger takket være sine viskoelastiske egenskaper, forhindre oksidasjon og er motstandsdyktige mot UV-stråling, ekstreme temperaturer, fuktighet, aldring og kjemikalier.

Det finnes også spesielle typer dobbeltsidig tape som optimaliserer prosesser i trykkeri- og papirindustrien. I forbindelse med avispapirproduksjon reduserer dobbeltsidig spleisetape oppsetningstiden i forbindelse med rullskift og øker prosesspåliteligheten ved spleising uten stopp i produksjonen. I forbindelse med utskriving av etiketter og emballasje, økes kvaliteten på ​​utskriftsbildene med dobbeltsidig tape og skumtape, som også sikrer effektiv klisjemontering. Denne spesielle tapen holder trykkplatene fast på trykkesylinderen, og muliggjør også omplassering av platen.

Dobbeltsidig tape som et alternativ til konvensjonelle festemetoder

Sammenlignet med andre festeteknologier som for eksempel sveising, skruer, spikre, søm og flytende lim gir dobbeltsidig tape mange fordeler. Sveising, skruer, spikre og søm forårsaker materielle skader. Slike skjøter er synlige og ikke egnet når utformingen er viktig. De skadede overflatene er også utsatt for korrosjon. Bolter, skruer og andre mekaniske festeanordninger skaper også enkeltstående spenningspunkter, hvilket kan føre til at sammenføyningen og materialet brister når all kraft er konsentrert på ett sted. Det er også bare et begrenset antall materialer som kan sammenføyes med disse teknologiene. Sammenføyning av plast og glass er vanligvis ikke mulig.

Festing ved hjelp av dobbeltsidig tape skader ikke materialet, og reduserer dermed faren for korrosjon. Det kan betraktes som et nesten usynlig feste, noe som bidrar til å holde overflatene glatte og rene. Faktisk har tape også en tetningsfunksjon, slik at det beskytter mot værmessige forhold og støv. Dobbeltsidig tape er perfekt til å utligne spenninger med siden den dobbeltsidige tapen er fordelt langs hele lengden av ​​de sammenføyde overflatene.

Akrylskumtape er i stand til å absorbere materialets utvidelse og sammentrekning på grunn av temperaturvariasjoner. Den kan også håndtere forskjellige utvidelses- og sammentrekningsverdier av de forskjellige materialer som er forbundet med hverandre, for eksempel plast og metall. Dobbeltsidige tape kan brukes på en rekke forskjellige overflater, inkludert metall, glass, papir, rustfritt stål, polykarbonat og mange andre. Sammenlignet med flytende lim krever tape verken herdingstid eller sluttrengjøring. Det skjer heller ingen utslipp av kjemikalier.

Dobbeltsidig tape for profesjonelle håndverkere

For best mulig resultat er effektiviteten viktig for profesjonelle håndverkere. Det finnes spesiell dobbeltsidig monteringstape for å feste pyntegjenstander og speil på glatte overflater, montering av kabelkanaler i veggene og oppsett av isoleringsplater.

Dobbeltsidig permanent gulvleggingstape er den enkle og raske løsningen for legging av PVC-gulv og tepper i alle kvaliteter. Tapen gir den beste heftingen til alle vanlige typer tepper, uavhengig av om de er laget av stoff, skum, filt, fleece eller PVC.

Naturligvis er det også avtagbare alternativer: dobbeltsidig avtagbar gulvleggingstape er spesielt designet for midlertidig legging av gulv. De lønner seg når det gjelder midlertidig festing av tepper, filt og andre tekstilgulvbelegg i forbindelse med utstillinger, kontorer eller andre rom.

Hva er dobbeltsidig skumtape?

Dobbeltsidig skumtape består av en "lukket celle" av PE skumbærer som har blitt belagt med et spesielt syntetisk gummilimlag på begge sider. Skumtaper er tykke og fleksible og justeres perfekt til grove, ujevne overflateteksturer. De benyttes f.eks. til å henge opp speil, plakater og profiler og til installering av pappdisplayer.

Dobbeltsidig skumtape kan brukes raskt, rent og enkelt. Tapen fester seg sterkt til glatte overflater som glass,metall og keramiske fliser. Skumtape kan leveres i en fuktresistent versjon som er spesielt egnet for våtrom. De bærer vekten av for eksempel speil, såpeskåler, veggkroker, navneskilt, kabelkanaler og dekorative rammer med letthet. Skumtape er ikke egnet for stein og vinyl.

Markeder som bruker dobbeltsidig skumtape:

  • Utsalgssteder
  • Messe-, utstillings- og arrangementssektoren
  • Bygg- og anleggssektoren
  • Gjør-det-selv-sektoren (DIY)

Hva er dobbeltsidig filmtape?

Leter du etter et dobbeltsidig tape for å gjøre tepper, gulvlister, taklister og andre materialer selvklebende?Dobbeltsidig filmtape har utmerket, permanent hefteevne på glatte overflater. Utvalget består av  PP- og PET-tape i forskjellige tykkelser. Gjør-det-selv-entusiaster og bygningsarbeidere bruker disse permanent klebrige tapene til å fikse for eksempel tepper, gulvlister og taklister.  

Markeder som bruker dobbeltsidig filmtape:

  • Bygg- og anleggssektoren
  • Gjør-det-selv-sektor (DIY)
Kjøp dobbeltsidig tape
Linje
loading symbol