light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjenester
Kunder
Kunnskap
Bærekraft
Kontakt

Velg riktig maskeringstape

Hva er maskeringstape?

Maskeringstape er en lett klebende, lett avrullet og lett å rive av papirtape, som kan påføres på mange forskjellige overflater og fjernes uten å etterlate limrester eller forårsake skade. Dens sensitivitet og nivå av hefteevne gjør den ideell for mange applikasjoner, både på et profesjonelt og ikke-profesjonelt nivå.

Hva er maskeringstape laget av?

Maskeringstape består av to lag:

  • En tynn, mettet kreppapirbakside, som er tynn nok til å bli revet av for hånd (slik at det ikke er nødvendig med dispenser eller annet verktøy).
  • Et lim som enten kan være løsemiddelfritt (solvent), hotmelt eller akrylbasert, avhengig av nivået av hefteevne som kreves.

Markeder som bruker maskeringstape:

  • Bygg- og anleggssektoren
  • Malere og malegrossistser
  • DIY (Gjør det selv)
Maskeringstape
Gummibasert maskeringstape

Gummibasert maskeringstape                                            

Gummibasert maskeringstape er mye brukt i en rekke generelle applikasjoner. Denne typen er pålitelig og har sterktheftende egenskaper, noe som gjør den til en fast favoritt. Gummibasert lim har imidlertid et lavere nivå av temperaturmotstand sammenlignet med andre alternativer.

Akrylbasert maskeringstape                 

Akrylbasert maskeringstape er egnet for bruk i ekstreme temperaturer og mer utfordrende miljøer. Allsidig og tilpasningsdyktig, akrylbasert lim kan yte under varierende temperaturer fra dypfrys til ca. 150 °C.

Akrylbasert maskeringstape
Silikonbasert maskeringstape

Silikonbasert maskeringstape

Silikonbasert maskeringstape er også ideell for bruk i ekstreme temperaturer. Denne typen gir det beste nivået av temperaturmotstand. Forutsatt at bærematerialet ikke er kreppapir eller en lignende brannfarlig variant, kan silikonlim tåle temperaturer opp til så høyt som 260°C.

Maskeringstape er tilgjengelig i nesten hvilken som helst farge du måtte ønske deg, alt fra de daglige hvite og beige til sterkere farger beregnet på mer spesialiserte bruksområder. Selv om fargen på tapen du velger kanskje ikke alltid er en viktig faktor, bør du likevel sørge for at du er klar over fargekoden og hva hver farge betyr.

Linje

Noen av de vanligste fargene du kan støte på, ser du her:

Hvit/Beige maskeringstape

Hvit/beige er den vanligste fargen for maskering av tape. Diskret og ideell for et bredt utvalg av hverdagsapplikasjoner, blir hvit maskeringstape regelmessig benyttet av dekoratører og fagfolk, samt hobbyister og DIY-entusiaster. Hvit tape kalles noen ganger husholdningsmaskeringstape, og er allsidig og velegnet til en rekke bruksområder.

Hvitt maskeringstape
Blå maskeringstape

Blå maskeringstape

UV-bestandig og vanntett  er egenskapene til blå maskeringstape, noe som gjør den egnet for utendørs bruk. Tapen kan stå på i flere dager uten å etterlate limrester, men det anbefales  å fjerne tapen etter 15 dager.

Gul maskeringstape

Gul maskeringstape brukes også av malere, og det er ofte det foretrukne fargevalget for bruk i bilindustrien. På grunn av sin lyse farge er gul tape svært synlig selv i svakt lys, noe som betyr at den skiller seg ut mot bakgrunnen og gir enkle retningslinjer for maling.

Maskeringstape

6 ting å gjøre med maskeringstape (annet enn maling)

1. Merke mat og skoleutstyr                 

Du trenger ikke å kjøpe etiketter eller en fancy maskin som lager dem. Bruk billig maskeringstape i stedet for å merke matbeholdere, smørbrødposer og fryseposer før du legger dem i kjøleskapet eller fryseren. Du kan også bruke maskeringstape til å markere barnas lunsjbokser, skolebøker og rekvisita som pleier å forsvinne.

2. Lag en vei for leketøysbiler                                                   

Lag en motorvei for de små lekebilene som barna elsker å leke med. Bare teip to strimler maskeringstape til et gulv eller bordplate. Legg til et lite håndlaget pappstoppskilt eller to, og de er på vei til løpene! Å guide en lekebil forsiktig langs den tapede veibanen er mer enn bare morsomt for små barn; det hjelper dem også med å forbedre sin finmotorstyring, noe som er viktig for ferdigheter de trenger senere, ved for eksempel skriving.

3. Bruk en støvsugerpose på nytt                              

Spar penger ved å bruke en støvsugerpose to ganger. Ikke kast den når posen er full, men ta i stedet ut posen og kutt en åpning ned midt på baksiden. Når du har tømt posen, holder du kantene sammen, bretter dem og forsegler dem med maskeringstape. Posen din er klar til bruk igjen! (Bare pass på at du ikke overfyller under andre gangs bruk.)

4. Heng serpentiner        

Bruk maskeringstape i stedet for gjennomsiktig kontortape for å henge opp serpentiner og ballonger  til din neste fest. Maskeringstapen vil ikke etterlate rester på veggen eller i taket som cellofantape gjør. Husk å fjerne maskeringstapen innen en uke, ellers kan malingen flasse av veggen når den tas av.

5. Fiks en ødelagt paraply                        

Hvis en sterk vind ødelegger en spile på paraplyen din, er det lett å fikse det. Bruk et stykke maskeringstape og en lengde fra en stålkleshenger for å lage en ny splint.

6. Hold malingsbokser rene                       

For å forhindre at maling fyller sporet i toppen av malingspannet, må du bare dekke kanten av boksen med maskeringstape.

 

Kjøp maskeringstape
Linje
loading symbol