light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.4/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.4/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjenester
Kunder
Kunnskap
Bærekraft
Kontakt

Resirkulerte PET

Vinner av den 5. PackTheFuture-prisen 

Med produksjonen av Big Bags fra brukte PET-flasker i Indonesia, ønsker Boxon å redusere miljøpåvirkningen av plastemballasje. På den måten kan vi bidra til å redusere mengden lokalt plastavfall og unngå havforurensning. Big Bags som produseres på denne måten kan returneres til resirkuleringssyklusen etter bruk. rPET-Big Bag har mottatt utmerkelsen PackTheFuture-Award 2020 i kategorien "Social benefit". Prisen er basert på et initiativ fra ELIPSO, den franske foreningen for plast og fleksibel emballasje, og IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen e.V.

Reduser plastavfall for renere vann

Fra brukte PET-flasker til ferdig Big Bag

PET-flaskene samles inn i Indonesia og leveres på lokale innsamlingssteder. PET-flaskene leveres fra innsamlingsstedene til videreforedlingsanlegget. Der finner alle trinn for videre behandling sted i samme anlegg: Etter at flaskene er sortert etter farge, blir de først tørrsentrifugert og de første smusspartiklene fjernes. Samtidig som flaskene og korkene skilles automatisk fra hverandre. De sorterte flaskene knuses deretter til PET-flak. Disse vaskes igjen med varmt vann og bearbeides til bånd som brukes i produksjonen av Big Bags.[Text Wrapping Break][Text Wrapping Break]Rundt 25 flasker på 1,5 l blir til 1 kg vevd resirkulert PET. En Big Bag på rundt 2 kg som er produsert på denne måten består av rundt 50 PET-flasker. Totalt er det 96 % R-PET i en Big Bag, kun 4 % av materialet som brukes kommer fra tilsetningsstoffer. Ettersom PET først begynner å smelte ved 250 grader, er R-PET Big Bags spesielt egnet til varme substanser.

Linje
Gjenbruk av plastflasker

En klimavennlig løsning

Resirkulering til produksjon av Big Bag hindrer marin forurensning og holder FIBCs karbonavtrykk lavt. Samlet sett har R-PET Big Bags flere positive effekter på miljøet:  

  • Redusert marin forurensning
  • Effektiv resirkulering av PET-flasker
  • Mindre ressursbruk
  • Opptil 25 % mindre CO2-utslipp
  • PET kan resirkuleres og behandles flere ganger uten tap av egenskaper

Alle trinn fra sortering og rengjøring av flaskene til bearbeiding og produksjon av Big Bags foregår i samme anlegg: Dette betyr korte avstander, noe som betyr at det ikke er behov for gjentatt transport og ekstra emballasje.

Les mer om resirkulering av PET-Big Bags i brosjyren vår.

Linje
Miljøvennlig etikett

EcoLabel

I vår produksjon i Borås kan vi nå tilby etiketter på fossilfri PP.

Les mer
FSC sertifisert

FSC-sertifiserte produkter

Med FSC-sertifiserte produkter yter du og kundene dine et viktig bidrag til bærekraftig skogsforvaltning.

Les mer
CO2 nøytral

CO2-kompensasjon

Big Bags fra Boxons CO2-program er klimanøytrale.

Les mer
loading symbol