light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjenester
Kunder
Kunnskap
Bærekraft
Kontakt

Boxon besøker Svensk plastgjenvinning i Motala

Et av våre store fokusområder er bærekraft, og vi jobber kontinuerlig med å utvikle bærekraftige emballasjeløsninger for å hjelpe kundene våre med å redusere deres miljøpåvirkning. Derfor besøkte vi Svensk Plastgjenvinnings toppmoderne gjenvinningsanlegg i Motala. I løpet av dagen fikk vi opplæring i hvordan vi kan designe plastemballasje for gjenvinning og hvordan vi kan resirkulere plast på en ressurseffektiv måte.

Linje

Plast - en ressurs og hva vi kan gjøre for å redusere dens miljøpåvirkning

Mange kunder forbinder oss i Boxon med papp, og det er også det vanligste materialet våre kunder kjøper. En stor andel av materialet vi bruker, nærmere bestemt 26 %, er imidlertid plast og derfor ønsket vi å utvikle vår kunnskap om hvordan vi kan jobbe med materialer i fremtiden.

Plast finnes overalt i samfunnet vårt og fyller en rekke viktige funksjoner. Det er et ressurseffektivt materiale som er lett, sterkt og ofte økonomisk og teknisk bærekraftig rett og slett fordi det kan resirkuleres flere ganger under riktige forhold.

Plast har derimot også stor innvirkning på klimaet fordi en stor del av plasten forbrennes og gir utslipp, i stedet for å gjenvinnes.

Det betyr at det er av enorm betydning å bruke plast på en hensiktsmessig måte og fremfor alt å resirkulere all plast.

Bruker vi plast på riktig måte er det et materiale med svært gode egenskaper, som også kan øke holdbarheten til andre produkter og som kan resirkuleres uendelig mange ganger.

Linje

Hvordan kan vi øke gjenvinningen av plastemballasje?

Hvert år settes det ut nærmere 120.000 tonn plastemballasje på det norske markedet, men en svært liten andel av dette blir gjenvunnet og omgjort til ny plastemballasje og høykvalitetsprodukter. For å øke resirkuleringen bør vi:

1. Design for resirkulering

All plastemballasje som settes ut på det norske markedet må ha et design som kan gjenvinnes. Dette ansvaret ligger hos oss som designer plastemballasje og våre leverandører som produserer disse.

2. Øke innsamlingen

Vi kommer alle i kontakt med plastemballasje i hverdagen, både privat og i yrkesrollen. Når vi har forbrukt plastemballasje, må vi alle sortere plastavfallet vårt slik at det kommer inn i gjenvinningssystemet.

3. Skape effektiv sortering og gjenvinning av høy kvalitet

For å oppnå sirkularitet er det nødvendig med høykvalitets sorterings- og gjenvinningsanlegg med kapasitet til å sortere ut hver type plast og resirkulere dem separat.

Er du interessert i utviklingen av din bedrifts plastemballasje? Kontakt oss så hjelper vi deg med å finne en løsning som passer deg.

 

Kontakt oss
Vårt utvalg
Linje
Tom rad
loading symbol