light bulb icon
Rask levering
light bulb icon
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Rask levering
Fraktfritt ved kjøp over 3000 kr
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi tilbyr
Kundecase
Bærekraft
Service & Support
Om oss

Boxon inngår avtale med Öresundskraft om å kompensere for klimautslipp.

Öresundskraft ønsker å skille ut karbondioksid fra Filbornaverket i Helsingborg, såkalt CCS, og har som mål å fjerne rundt 210.000 tonn fossil og biogen karbondioksid. Dette vil gjøre dem i stand til å tilby karbondioksidfri fjernvarme og negative utslipp.

Vi i Boxon er veldig stolte over å kunne meddele at vi har signert en uforpliktende avtale med Öresundskraft om kjøp av negative utslippssertifikater. Ved å gjøre dette kan vi kompensere for klimautslipp som er vanskelig å fjerne på andre måter.

– Boxon har signert en intensjonsavtale med Öresundskraft om å kjøpe 1.000 tonn negative CO2-ekvivalenter årlig. Dette har vi gjort fordi vi ser på CCS som et komplement til annen utslippsreduserende innsats, som energieffektivisering og redusert bruk av fossil energi. Det sier Ann-Sofie Gunnarsson, leder for bærekraft i Boxon.

Hun legger til: – Vi har en ambisiøs bærekraftsagenda og gjennom tett samarbeid med Öresundskraft kan vi bidra til å nå klimamålene i Helsingborg, i Sverige og internasjonalt.

Les mer om avtalen og Öresundskrafts arbeid med CCS:

boxon_intentionsavtal_öresundskraft_pressemelding

 

Ann-Soife Gunnarsson, CSO, Boxon
loading symbol