Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

50 brukte PET-flasker blir en Storsekk

21.08.2019

Boxon forvandler PET-flasker fra Indonesia til nye storsekker. På denne måten bidrar vi til å redusere lokalt plastavfall og forhindre forurensning i havet. Storsekkene kan resirkuleres etter bruk.

I tider med klimaendringer og forurensede hav er det åpenbart at vi må reagere. I Boxon arbeider vi kontinuerlig med å skape verdens mest intelligente og holdbare emballasjeløsninger som inkluderer produkter som tar hensyn til miljøaspekter. I dag tilbyr Boxon ulike løsninger for et redusert miljøavtrykk. Med storsekker laget av resirkulerte PET-flasker fra Indonesia tar vi nå neste steg.

De brukte PET-flaskene samles inn fra ulike steder av personer som deretter leverer dem til en av de flere innsamlingsstedene i Indonesia. Minst 10 % av materialet er marint avfall og kommer fra strender og kystområder. Det trengs 25 flasker for å produsere 1 kg vevd PET. Dette innebærer at 50 PET-flasker brukes til produksjon av en gjennomsnitts 2 kilo tung storsekk.

Samme kvalitetsstandarder, forbedret miljøavtrykk

Når det gjelder kvalitet, er det ikke nødvendig å inngå kompromisser. Samme høye kvalitetsstandarder stilles for R-PET Storsekker som for FIBC laget av polypropen. Boxons kunder drar nytte av fleksible tilpasningsalternativer og en Storsekk som er optimalt tilpasset deres varer.

I tillegg til at det ikke er noen bekymringer når det gjelder kvalitet, er også de positive fordelene for miljøet mange:

  • Forebygging av forurensning i havet
  • Effektiv gjenbruk av PET-flasker
  • Mindre ressursbehov
  • Opptil 25 % mindre CO2-utslipp

Alle trinn, fra sortering og rengjøring av flasker til bearbeiding og produksjon av søppelsekker, skjer i samme anlegg, noe som innebærer korte veier og ingen transport eller ompakking. PET kan gjenvinnes og bearbeides flere ganger uten tap av egenskaper. Dette gjør det til et svært sirkulært plastmateriale hvis det gjenbrukes på riktig måte.

Boxons kunder kan høre med oss hvordan R-PET Storsekker kan integreres i deres leveringskjede. Det har aldri vært så enkelt å forbedre emballasjens miljøavtrykk.

Les mer om Big Bags fra resirkulerte PET-flasker.