, Reborn - Boxon
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Markedets første karbonnøytrale strekkfilm

20.04.2020

Boxon lanserer et nytt strekkfilmkonsept REBORN som er basert på skandinavisk furuolje utviklet på restprodukter av furu. Det er dessuten produsert i en av våre svenske fabrikker.

Strekkfilm brukes for å beskytte gods mot ulike faktorer som fukt og støv, samtidig som man lastsikrer gods på pallen for å minimere skader og reklamasjoner under transport. Boxons eksisterende standardsortiment inneholder allerede flere strekkfilmer av høy kvalitet som innebærer redusert bruk av ressurser. Nå utvides sortimentet ytterligere med to produkter som er helt CO2-frie:

  • Maskinstrekkfilm i 15my med forstrekking opptil 340 %
  • Håndstrekkfilm i 7my med forsterkede kanter.

”Det er svært positivt å kunne tilby et grønt alternativ innen strekkfilm ", sier Mikael Jonsson, produktspesialist i Boxon.

Miljøvennlig strekkfilm

Miljøvennlig alternativ

Reborn har alle egenskaper som Boxons øvrige sortiment av strekkfilm har. Reborn er dessuten fullt gjenvinnbar sammen med øvrig plast ved for eksempel avemballering av gods. Målet med de nye biobaserte strekkfilmene er å redusere karbonavtrykket enda mer uten å gå på kompromiss med laststabiliteten. Reborn har dessuten eksepsjonelt gode optiske egenskaper, slik at etikettene blir godt synlige og lesbare.

Til sammen er det mange fordeler med Reborn:

  • Utviklet fra en bærekraftig kilde
  • Fullt gjenvinnbar
  • 0 % CO2-avtrykk
  • Ergonomisk
  • Meget gode optiske egenskaper

Reborn har alle egenskaper som Boxons øvrige sortiment av strekkfilm har. Reborn er dessuten fullt gjenvinnbar sammen med øvrig plast.

Større bærekraft i verdikjeden: Bedrifter bruker Boxon for å redusere sitt CO2-trykk

Som et globalt selskap er Boxons mål å proaktivt fremme bærekraftdialogen innen emballasjesektoren og med alle sine interessenter. Reborn strekkfilm kompletterer Boxons bærekraftige tilbud: I tillegg til blant annet en FSC-sertifisert etikettproduksjon og emballasje samt redusert bruk av ressurser gjennom R-PET storsekker har Boxon-kunder kunnet klimakompensere aktivt siden 2018.

Les mer om våre miljøsmarte strekkfilmer.