, Tape guide - Slik velger du rett tape - Boxon
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Tape guide

Å velge rett tape til riktig bruk kan være vanskelig. Derfor har vi laget en tapeguide for å gjøre dette enklere for deg og dine behov.

Boxon har flere års erfaring med tape inne alle mulige bransjer og vet hvor viktig det er å finne rett tape til riktig formål.

Vi tilbyr alt fra lerretstape, strappetape, pakketape, maskeringstape, dobbeltsidig tape, aluminiumstape, byggtape og elektrotape. Uansett hva du lurer på, ikke nøl med å fylle ut skjemaet vårt nedenfor, og en våre eksperter vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.

Lerretstape

Lerretstape er en sterk tape som kan rives av for hånd, og som er egnet for tyngre monteringsapplikasjoner. Tapen hefter til glatte og grove overflater og fungerer eksepsjonelt godt ved lave temperaturer. Lerretstape kommer i forskjellige tykkelser, har forskjellige nivåer av UV-resistanse og kan fjernes uten å etterlate limrester i ulik grad.

 

Maskeringstape

Maskeringstape er en lett klebende, lett avrullet og lett å rive av papirtape, som kan påføres på mange forskjellige overflater og fjernes uten å etterlate limrester eller forårsake skade. Dens sensitivitet og nivå av hefteevne gjør den ideell for mange applikasjoner, både på et profesjonelt og ikke-profesjonelt nivå.

 

Strappetape

Et strappetape består for det meste av en sterk bærer, som PET (polyetylen/polyester) utstyrt med et sterkt trykkfølsomt lim som kan være et syntetisk gummilim eller akryllim. Glassfibertråder eller polyestertråder er laminert til filmen, og ved dette inkorporert i materialet for å støtte rivemotstanden i tapen. Glassfibertråder er et av de viktigste kontruksjonsmaterialene som er i bruk.

 

Dobbeltsidig tape

Tape består av ulike funksjonelle lag. Limlaget kan påføres enten på en eller begge sider av underlaget (for å lage enkelt- eller dobbeltsidig tape).

 

Aluminiumstape

Aluminiumstape kan håndtere ekstremt lave og høye temperaturer samt lys, støv og fuktighet. Kombinasjonen av egenskaper er nødvendig for isolasjon og tetting av varme-, ventilasjons- og  klimaanleggskanaler i denne sektoren. Aluminiumstape  forhindrer korrosjon og strømbrudd. Tapene varierer i tykkelse, bredde og temperaturområde.

 

Pakketape PVC

Har du behov for en tape som skal fungere i fuktige miljøer, er en pakketape i PVC perfekt for deg. Med denne PVC-tapen får du en pakketape med medium til langsom avrulling, god hefteevne og lav forlengelse som gjør at den ikke ryker så lett. En pakketape i PVC kjennetegnes også ved at den har en matt overflate.

 

Pakketape PP

Skal du benytte en pakketape i varme miljøer der temperaturen kan komme opp i så mye som 150 grader, er pakketape i PP et perfekt valg. I tillegg er tapen UV-resistent, kostnadseffektiv og et mer bærekraftig alternativ da det ikke slippes ut klorgasser i produksjonen av pakketape i PP.

 

Valg av type tape styres av flere parametere, bl.a. pakkemiljø og hvilken type emballasje som skal lukkes. Men formålet er også en viktig faktor å ta hensyn til. Skal tapen feste på jevnt eller ujevnt underlag, i kaldt eller varmt miljø?

Tapeskolen består av tre deler og formålet er at vi vil hjelpe deg med å forstå hvordan tapen fungerer slik at det er lettere for deg å velge rett tape.

form-tejp-DK-NO.jpg

Last ned guiden her.

 

Kapittel 1 handler om kunsten å velge rett tape, ut fra formål og miljø med anbefalinger fra Boxon. Det finnes også en hurtigguide for pakketape som kan være bra å ha ved bestilling.

Kapittel 2 tar opp ting du bør tenke på når du håndterer tapen, f.eks. underlag, ulike lukkemetoder og oppbevaring.

Kapittel 3 handler om muligheter og fordeler med trykktape, alt du trenger å vite og våre tips om trykket på tapen.

Som en bonus er det dessuten en komplett lukkeguide lengst bak, for deg som vil sammenligne tape med stifting eller pakkebånd som lukkemetode.

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du har en forespørsel eller vil vite mer om vårt tilbud. Vi sikrer at rett person svarer på spørsmålet ditt.

Aksepterer du nyhetsbrev fra Boxon?*